Logg inn 
 • Søk: • NAF / Foredragssentral / Presentasjon av foredragsforfatterne  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Presentasjon av foredragsforfatterne

  Her vil vi etter hvert legge ut presentasjon av de som produserer foredrag

  Bjørn Johan Kirksæther

  Akvarieklubben Sortvann

  Jeg har drevet med akvariehobbyen siden 1966. Akvariefotografering begynte jeg med i 1970 og det er like viktig for meg som selve akvariehobbyen. Akvariefotografering er en utfordrende og meget givende gren av akvariehobbyen som krever mye tålmodighet og en del flaks. Det digitale speilreflekskamera Canon 550D er det beste kamera jeg noen sinne har benyttet til akvariefotografering og det gir meget god kvalitet i bildet. Bildebehandling på PC er også en utfordring som setter ens kreative evner på prøve og stimulerer til å lage presentasjoner.

  Jeg har gjennom 45 år drevet med mange forskjellige fiskeslag som ciklider, barber, tetra, danio, labyrintfisk og noen spesielle arter. Utfordringen hele tiden har vært å oppdrette artene.

  Dette satte seg hos meg alt i 1970 da jeg fikk oppleve den fantastiske verden til oppdretteriet på Solhøgda på Moholt utenfor Trondheim hos Tropica - Alf J. Næss. Alt jeg så hos dem var inspirasjonskilder for meg innen akvaristikkens verden som har blitt en livslang livsstil. Akvariehobbyen har alltid og vil også for framtiden være fundamentet i mitt liv.

   

  Alf Stalsberg

  Larvik Akvarieklubb

  Mitt navn er Alf Stalsberg, og jeg bor litt utenfor Larvik. Jeg er akvarist med stor A og har holdt på i svært mange år.

  Mine favoritter er Amerikanske ciklider - det inkludere både sør- og central-Amerikanske ciklider. Men jeg er også en stor tilhenger av Vest-Afrikanske ciklider, som f.eks. Pelvicachromis, Nanochromis, Steatocranus også videre.

  Alle som har en ekte interesse i disse cichlidene, må gjerne kontakte meg!

  Jeg er også opptatt av akvarieinnredning og akvarieplanter!