Logg inn 
 • Søk: • NAF / Etikkgruppa / Direktoratet for naturforvaltning fremmer forslag til forskrift som vil kunne ødelegge akvariehobbyen  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Direktoratet for naturforvaltning fremmer forslag til forskrift som vil kunne ødelegge akvariehobbyen

  Forslaget til  "Forskrift om innførsel og utsetting av fremmede organismer"  går blant annet ut på å lage en begrenset positivliste på akvarieorganismer det ikke kreves spesialtillatelse for å importere. I tillegg gjør den også selve importen betydelig mer komplisert for akvariebransjen.

  Forskriften er tenkt innført fra 01.01.2011.

  Det sier seg selv at en eventuell positivliste vil ødelegge hele akvariehobbien slik vi akvarister driver den - med et utall av arter og også mye for "spesielt interesserte". Nesten uansett hvor mange arter som blir oppført på en slik positivliste, vil det komme til å mangle viktige arter.

  Norsk Akvarieforbund har selvsagt gjort det vi kan for å ivareta akvariehobbyen i denne saken.

  I et høringsmøte rett før sommerferien deltok både Alf Bjarne Brustad og Gro D. Lervik fra NAF-styret. Dessuten var  Norsk Hagedamforening til stede.

  NAF's svar på selve høringen finner du vedlagt:

  NAF høringssvar sendt 6AUG2010 DN

  Saken omtales også i nr. 3.2010 av Norsk Akvarieblad.

  Selve høringen har ligget ute på hjemmesidene til Direktoratet for naturforvaltning. Akkurat nå er den tydeligvis flyttet eller fjernet fra der den lå, men dette skal vi undersøke og komme tilbake til.