Logg inn 
 • Søk: • NAF / Bøker / The most beautiful Aquariums of the world  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  The most beautiful Aquariums of the world

  Alf Jacob Nilsen og Svein A. Fosså

  Tectum Publichers and Loft Publications

  ISBN: 90-76886-09-1

  Dette er en spennende og helt annerledes akvariebok – målgruppen er ikke først og fremst akvarister - snarere interiørarkitekter. Boken viser hvordan man bruker akvariet som et dekorativt element i innredningen, og billedmaterialet er gjort i fasjonable interiører over store deler av verden. Akvariene er som oftest innbygget og perfekt tilpasset interiører. Her er alle tekniske hjelpemidler ute av syne. I de fleste tilfellene er det antagelig leid inn profesjonelle folk til å sette opp akvariet og kanskje også videre stell. De fleste akvariene er så store at det må spesialredskap for å komme til med innredning og vedlikehold! Interiørene vi ser avbildet viser også tydelig at det ikke er folk med Ikea-møbler og små borettslagleiligheter som er besøkt. Her er ikke økonomi noen hindring.

  Også for oss vanlige akvarister har denne estetisk vakre boken likevel mye å gi. Nevenyttige personer kan hente mange ideer – ikke minst til romløsninger og innbygging av akvarier. Her vises for eksempel et soverom med akvarium innbygd i veggen over dobbeltsenga. (Riktig nok i feil ende av soveværelset, hvis en skal betrakte fiskene fra senga). Det vises flere alternativer til å dele inn rom med store innbygde akvarier, innbygde hjørneakvarier, store søyleakvarier midt i rommene etc. Et tannlegekontor med et stort akvarium til å berolige pasientene er kanskje den mest originale løsningen!

  Det er ikke småkar boken viser fram – f. eks. er det et akvarium på 5.400 liter med flott dybdevirkning som opptar et helt hjørne av en vinkelstue. Kort sagt – denne boken kan gi mange ideer, dagdrømmer og inspirasjon. Og ikke minst – være velegnet som utgangspunkt for forhandlinger med ”den bedre halvdelen” om plassering av akvariet i interiøret. For de som går i byggeplaner bør den absolutt leses før innvendig planløsning bestemmes.

  Innholdet i akvariene er ikke det vesentlige i denne boken, men også her er det inspirasjon å hente. Det er mange saltvannsakvarier som vises. Interiørbildene er det viktigste i boken, men det er moro å konstatere at det er to kjente nordmenn som står bak teksten til en engelsk akvariebok skrevet for verdensmarkedet.

  Gro D. Lervik
  Drammen AK

  Kommentarer

  Du har ikke tilgang til å lage kommentarer.