Logg inn 
 • Søk: • NAF / Bøker / Akvariefisker – Populære fisker til ferskvannsakvariet  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Akvariefisker – Populære fisker til ferskvannsakvariet

  Ulrich Schliewen

  Norsk oversettelse og faglig bearbeidelse ved Svein A. Fosså

  Cappelen - ISBN 82-02-23794-7

  Nå et det kommet et hendig lite fiskeleksikon for akvarister – som beskriver de 300 vanligste artene av akvariefisk. Alt illustrert med gode fargefotografier, og korte beskrivelser som i tillegg til klassifisering av fisken og viktige kjennetegn, også antyder akvariestørrelse, vannforhold, temperatur og en kort beskrivelse av fiskens levevis. Spesielt kjærkomment bør det være at den også antyder litt om hva slags typer andre fisk arten kan holdes sammen med i et selskapsakvarium.

  Boka er bra oppdatert med en del nyere arter som nå er aktuelle i handelen. Jeg ble for eksempel gledelig overrasket over å finne en del beskrivelser om Gobi-arter, en interessant fiskegruppe som sjelden omtales i andre bøker, En del killie, regnbuefisk etc. er også bra representert.

  Også krepsdyr og snegler blir beskrevet.. Når det gjelder krepsdyr forklarer boka hvilke arter det ikke er lov å holde i Norge for å sikre mot smitte til vår ville krepsebestand..

  I tillegg til de alfabetiske fiskebeskrivelsene har boka en innledende del med kort beskrivelse av de forskjellige fiskefamiliene, og en avsluttende del om korte beskrivelser av biotopakvarier.

  Sorteringen av fisk kan virke forvirrende på en erfaren akvarist.  Den er alfabetisk etter norsk navn – eller evt. latinsk der dette ikke finnes. Dersom zooforretningene selger fisken under det samme norske navnet som brukes i boken, gjør dette det lett for en nybegynner å slå opp. For den mer erfarne, som raskt peiler inn ukjent fisk som for eksempel en tetra eller cichlide, og derfor ønsker å artsbestemme den ved å bla seg fram via nære slektninger, er den vanskeligere å bruke. Da må en gå via registeret bak i boka, og slå opp både her og der.

  Boken er i et hendig lommeformat, som gjør den lett å ta med på handleturer og auksjoner.  Slikt sett er den et greit hjelpemiddel for impulsive akvarister som raskt må vurdere om et impulskjøp skal gjennomføres eller ikke. Greier man å avverge et ufornuftig innkjøp er den fort inntjent – veiledende pris er kr. 229,- på Cappelens hjemmesider. (pr. 2005)

  Gro D. Lervik
  Drammen AK

  Kommentarer

  Du har ikke tilgang til å lage kommentarer.