Logg inn 
 • Søk: • NAF / Artikler / Diverse  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Diverse

  Fangst med forviklinger

  Willy og undertegnede hadde en solrik søndag bestemt oss for å ta en tur på Jæren for å fange cyclops og dafnier. Vi hadde blitt fortalt hvor vi kunne finne store mengder med fortreffelig fôr. Det skulle imidlertid vise seg at det var en ting vi ikke hadde blitt fortalt. Lite ante vi om hva som ville møte oss, eller rettere sagt, komme mot oss.

  Hvordan fiskene satte akvaristen i lek!

  Oppdrett er ofte prestisjefylt i akvariekretser. Seriøse artikler forteller om hvordan den erfarne akvarist, etter grundige forberedelser og alle kunstens regler, ”setter fiskene i lek”.

  Klassiske akvariefisker

  I en tid med stadig nye tilbud av fiskearter kan det være på sin plass å minne om de gamle klassikere. Disse fiskene har levd i årtier i våre akvarier – og ikke uten grunn. Dette er lettholdte arter som tåler det meste, uten dyre filter, kjempeakvarier eller spesielt for.

  Kobber i akvariet

  At kobber er giftig for fisk og planter er vel kjent for alle som driver med akvarium.

  Legionella og akvarium

  Fra å være en ukjent sykdom for folk flest, er Legionella plutselig blitt noe alle har hørt om. Smitten kommer som kjent fra vannlevende bakterier som har spesielt gunstige forhold i kjøletårn og dårlige varmtvannsbeholdere.

  Mellom-Amerikansk biotop akvarium

  Jeg har en ganske stor forkjærlighet for Mellom-Amerikanske arter, og vil her prøve å gi dere noen ideer til ett biotopakvarium fra denne regionen.

  Om lysrør

  Lysrør ble på mange måten en revolusjon for akvariehobbien. Med mindre effekt fikk vi samme lysutbyttet, og slapp den kraftige opp varmingen som glødepærene avga. I tillegg kunne vi etter hvert velge ulike fargespektra tilpasset forskjellige dyreartenes behov og våre egne estetiske krav. Ikke minst for saltvannsakvarium var det et kjempesteg fremover. Nå er en ny type lysrør kommet på markedet.

  Selskapsakvariet del 1

  Oppstart og valg av fisk

  Storauksjon på Jæren 2002

  Søndag 17. februar klarte vi å slå ut både OL og vinterferien! Ingen av delene hadde vi ikke tenkt på da vi planla datoen for den årlige storauksjonen i Jæren Akvarieklubb.

  Trevirke, røtter og blader i akvarium

  Få innredningen opp fra bunnen! For å få et virkningsfullt akvarium, bør hele vannmassen være ett blikkfang. Innredning med ulike typer trevirke kan være glimrende hjelp: både som bakgrunn, med delvis begravede pinner og røtter - og hva med noe nytt på bunnen?

  Vedlikehold av akvariet

  Mange undrer seg over om det ikke er mye arbeid å ha akvarie. Å vaske hele greia og alt det der. Joda, det hadde det vært, om det de så for seg var riktig. Men virkeligheten er heldigvis annerledes.